– Vi har funnet ut hva som er folk sitt syn på ungdomsmiljøet, spesielt når det gjelder rus og kriminalitet. Det er viktig å fokusere på hva behovet til ungdommene i kommunen er, for finner man ut det, er det lettere å hjelpe til.
Det sier leder i Orkland ungdomsråd, Bastian Skjeldnes. Sammen med nesten 100 andre, deltok han onsdag denne uken på et stormøte i Orkland rådhus, i forbindelse med en pågående kartlegging av rusmiddelbruk blant ungdom i kommunen.

– Tror det hjelper mye

Målet er å finne ut hva som er status, og under møtet fikk de som hadde meldt seg på komme med sine egne synspunkter, både gjennom gruppeoppgaver og oppsummeringer i plenum.
– Vi fikk belyst hva som er de største problemene, og hva som er viktigst å ta tak i, sier Emma Rasmussen-Wingan, én av møtedeltakerne.
– Jeg tror at denne kartleggingen hjelper mye, og man finner ut om det er grunn til å bekymre seg i det hele tatt, sier Skjeldnes.

– Har det beste grunnlaget

Det er satt sammen ei prosjektgruppe for kartleggingen. De var strålende fornøyde med oppmøtet.
– Vi er strålende fornøyd med både oppmøtet og engasjementet. Vi har nå det beste grunnlaget for å jobbe videre med prioriteringer for kartleggingen, sier SLT-koordinator i Orkland kommune, Karin Røttereng.