NVE har oppjustert til oransje farenivå for flom og jordskred for deler av Østlandet og sørlig del av Trøndelag for mandag. Årsaken er at det er ventet store mengder regn. 

Det er fremdeles stor usikkerhet knyttet til plasseringen av regnet, og det må forventes at varselet kan bli oppjustert innen mandag ettermiddag, skriver NVE på sine nettsider  

Orkland ligger i gul sone på det gjeldende varselet, og er derfor ikke i utgangspunktet av de kommunene som vil bli hardest rammet, men kommunen er forberedt dersom varselet skulle endre seg.

– Vi følger utviklingen over områder vi er bekymret for med hensyn til vannføring og tar en vurdering i løpet av dagen om behovet for å sette våre folk i beredskap, sier kommunens beredskapssjef, Arnt Tronvoll.

Han ber folk om å holde seg oppdatert på nyhetene gjennom det neste døgnet og oppfordrer alle til å gjøre forebyggende tiltak. 

– Ta en runde i hagen og rydd stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for grus, søppel, kvist og løv. Flytt hagemøbler og verdisaker vekk fra områder som eventuelt kan bli oversvømt.