Anleggsarbeidet i Snilldal stasjon starter i juni. Det skal installeres ny transformator og reaktor i transformatorstasjonen for å øke forsyningssikkerheten og nettkapasiteten regionalt.

Knytter sammen strømnettverk

Statnett skal knytte sammen strømforbindelsene nord og sør for Trondheimsfjorden med en ny kraftledning og sjøkabel mellom Åfjord transformatorstasjon på Fosen og Snilldal transformatorstasjon i Orkland kommune. I tillegg skal eksisterende 300 kV kraftledning mellom Surna og Viklandet transformatorstasjoner oppgraderes til 420 kV. Arbeidet i Snilldal stasjon er en del av dette totalprosjektet.

Bedre forsyningssikkerhet og økt kapasitet

Åfjord-Snilldal og Surna-Viklandet skal legge til rette for bedret forsyningssikkerhet, nytt forbruk, ny kraftproduksjon og økt flyt gjennom transmisjonsnettet i Midt-Norge.

Første steg: Grunnarbeid i Snilldal

Statnett starter arbeidet i Snilldal før jobben med selve ledningen begynner for å raskere kunne få på plass økt forsyningssikkerhet og nettkapasitet regionalt. Det første som skal gjennomføres i Snilldal stasjon er grunnarbeid.  Dette arbeidet starter opp i juni.

Installasjon og testing av nytt utstyr

Den nye transformatoren vil etter planen installeres ved årsskiftet 2024/2025. Montasje av stål, apparater og kontrollanlegg, samt testaktiviteter, vil bli utført før transformatoren kan settes i drift. Alt av arbeid skal gjennomføres innenfor eksisterende stasjonsgjerde.

Økt aktivitet

Det vil bli mer trafikk på veien inn til stasjonen enn vanlig, men det vil i liten grad være støyende arbeid som skal utføres i sommer.