Orkland kommune og Nav har ansatt Sissel Høydal som enhetsleder for Nav Orkland. 

Mange kjenner Høydal som enhetsleder gjennom flere år ved Orkdal helsetun og tidligere i hjemmetjenesten både i Orkdal og Orkland.  Høydal er 56 år gammel og er bosatt i Børsa, men er opprinnelig fra Tromsø. Hun er gift og har to voksne barn. Sissel Høydal er en svært erfaren leder med utdanning som vernepleier og en rekke studier innen ledelse, administrasjon og juridiske fag. Hennes første ledererfaring er fra sesongarbeid i fiskeindustrien som 16 åring. 

Hard konkurranse

Høydal har vært gjennom en tøff utvelgelsesprosess blant svært gode og erfarne kandidater. Det var stor variasjon i yrkesbakgrunn i søkermassen og i tillegg flere gode interne kandidater på lista. Kommunalsjef for helse og mestring, Anders Jystad, og direktør for Nav Trøndelag, Torbjørn Aas, har i felleskap gjennomført utvelgelsen og er svært fornøyd med prosessen og tilsettingen. 

Gjennomføringskraft

– Stillingen som leder for Nav Orkland er en viktig stilling i regionen og krever stødig lederskap da den er delt i et partnerskap mellom kommune og stat. Det er i tillegg slik at lederen har ansvar for leveranse av tjenester til Rindal gjennom vertskommuneavtale, sier Anders Jystad, som er godt fornøyd med å få Sissel på laget.

Han er overbevist om at hennes allsidige ledererfaring og lederegenskaper vil være bra for enheten og gi muligheter for utvikling av gode tjenester. 

– Sissel er godt kjent for kommunen som en dyktig leder med gjennomføringskraft og sterkt søkelys på å være best i møte mellom mennesker. 

Opptatt av utenforskap

Sissel Høydal er opptatt av å sy sammen en felles virksomhet bygget på oppdraget fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet og mandatet fra kommunen. Til sammen utgjør dette et svært omfattende og viktig samfunnsoppdrag.

– Foruten at jeg anser dette som en kjempespennende har jeg et brennende ønske om å få gjort noe med utenforskap i samfunnet vårt. Jeg tror vi har et stort uutnyttet potensial lokalt på dette området, sier Sissel Høydal.

Hun mener at hun med sin bakgrunn og erfaring kanskje kan se på utfordringene i jobben på nye måter og iverksette prosjekter som kan gi gode resultater. 

– Her tror jeg min erfaring fra tidligere jobber vil komme til nytte når vi sammen skal skape nødvendige endringer for å nå nye mål, sier Høydal, som ser fram til å skaffe seg oversikt over alt det Nav har ansvar for og å bli kjent med nye dyktige medarbeidere.