Hvorfor egenberedskap er viktig
Samfunnet vårt er godt rustet for å håndtere ulike typer kriser, men det kan oppstå situasjoner der hver enkelt av oss må klare oss selv i en periode. Eksempler på slike situasjoner kan være strømbrudd, ekstremvær, eller andre hendelser som påvirker samfunnets vanlige funksjoner. Egenberedskap handler om å være i stand til å dekke grunnleggende behov som mat, vann, varme og kommunikasjon i minst syv døgn uten ekstern hjelp.
Hva inneholder brosjyren?
Den nye brosjyren, som alle får tilsendt, inneholder oppdaterte råd og veiledning om egenberedskap. Informasjonen er laget for å være enkel å forstå og praktisk å følge. Her får du tips om hva du bør ha i beredskapslageret ditt, som vann, matvarer med lang holdbarhet, batteridrevne lykter og andre nødvendigheter. Brosjyren er basert på oppdaterte råd fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og ble også publisert på sikkerhverdag.no tidligere i år.
Hvordan kan du forberede deg?
- Sett sammen et beredskapslager: Start med å samle varer og utstyr du og familien trenger for syv døgn.
- Sjekk listen i brosjyren: Den gir en detaljert oversikt over hva du bør ha tilgjengelig.
- Følg med på informasjon: Hold deg oppdatert på nyheter og værmeldinger, spesielt hvis en krise er under oppseiling.
Å motta en fysisk brosjyre i postkassa gjør det lettere for alle å få med seg informasjonen og bidra til trygghet i hjemmet. Dette er en del av myndighetenes arbeid for å sikre at hele befolkningen står sterkere ved eventuelle uforutsette hendelser.
Har du spørsmål?
Ta gjerne kontakt med kommunen dersom du har spørsmål om egenberedskap. Sammen kan vi styrke vår felles beredskap og sikre oss bedre mot det uventede.