Tone Amanda Gundersen har takket ja til stillingen som styrer for Meldal, Løkken og Storås barnehager. 

Tone er 36 år gammel og bor på Hølonda. De siste årene har hun jobbet ved Rosmælen skole og barnehage i Melhus kommune, noe som har gitt henne bred erfaring fra oppvekstsektoren.

En sterk faglig bakgrunn

– Tone har en sterk faglig bakgrunn som barnehagelærer og pedagogisk leder. Hun har også hatt rollen som konstituert styrer i en lengre periode, og med dette har hun fått verdifull erfaring i å lede og organisere barnehagedrift. I november avslutter hun et nasjonalt styrerutdanningsprogram, noe som sikrer at hun holder seg oppdatert på de nyeste metodene og beste praksisene i barnehagesektoren, sier kommunalsjef for oppvekst, Solveig Melby.

Klar for nye utfordringer

– Jeg gleder meg til å etablere en helt ny ledelsesstruktur og få det til å fungere til det beste for barnehagene, sier Tone, som ser fram til å jobbe med satsingen Små skritt, store sprang, som bygger på prosjektet Trygg før tre. Dette er et spennende arbeid som setter søkelyset på tidlig barndomsutvikling og trygghet for de minste barna i barnehagen. 

– Med Tones inngående kjennskap til dette prosjektet, kan vi være trygge på at hun vil fortsette det gode arbeidet som allerede er startet, sier Solveig Melby.

Ny ledelsesstruktur i barnehagene

Bakgrunnen for den nye ledelsesstrukturen er et utredningsarbeid som ble gjennomført i 2023. Det ble da besluttet at Orkland skulle gå fra tre enhetsledere til én enhetsleder for barnehagene i sørdelen av kommunen. Samtidig ble det opprettet faglederstillinger i de tre berørte barnehagene, noe som vil sørge for en mer strømlinjeformet organisasjon av Orklandsbarnehagen.

Oppstartsdato er ikke avklart.