– Tjenestesenteret på Bårdshaugplatået vil om kort tid være borte. Det er vi veldig fornøyde med.

Det sier Oddmund Stenset i støtteforeningen for Thamspaviljongen, eller The Norway Building, som den heter på engelsk.

Sammen med flere dugnadsarbeidere fra foreningen var Stenset denne uka i full sving med å fjerne kledningen fra Tjenestesenteret som er besluttet revet. Når bygningen er borte, vil etter hvert arbeidet med å opparbeide parkområde kunne starte.

– Vi er svært fornøyde med at vi har blitt invitert av kommunen til å gi innspill på hvordan området nå skal se ut. Dette vil gi et betydelig løft for Thamspaviljongen, som vil få omgivelser som vil framheve den vakre bygningen på en helt annen måte, sier Stenset.

Illustrasjon over park og Thamspaviljongen
Slik kan trappeløsningen fra Orkdalsveien fra Orkdalsveien bli. 

Frivillig innsats og effektiv arbeidsdeling

Penger til oppgradering av uteområdet ved rådhuset er bevilget i budsjettet. Som arbeidstittel har oppgraderingen fått navnet Rådhusparken og er definert som arealet mellom rådhuset og Orkdalsveien. Hoveddelen av rivejobben utføres av Orkland Produksjon (tidligere Sampro og Orkdalstorget). Alt av materialer blir sortert i henhold til miljøkravene fra Retura Midt og arbeidsfordelingen mellom Orkland Produksjon og dugnadsgjengen er klart definert.

– Da vi fikk spørsmål om å hjelpe til var det ikke nei i vår munn. Selv om vi er litt oppe i åra er det fortsatt mye arbeidsevne igjen, smiler Stenset og peker på karene som befinner seg på stillasene som er montert ved bygningen. 

Tjenestesenteret rives. Plakater på gjerdet.

Det er tidligere tatt ned en del trær, både i selve parken og inne på tunet ved rådhuset. Det bidrar til å åpne opp området, samtidig som det reduserer mengden av løv og kvist som havner på tak og i takrenner.   

Seks arbeidskarer spiser
Uten mat og drikke….. Dugnadsgjengen fikk selvsagt servert lunsj på rådhuset. 

Parkanlegg vil framheve Thamspaviljongen

Når parkanlegget står ferdig er det en målsetting at alle plener skal kunne klippes med robotklipper. Det vil bli etablert nye lyspunkt og planen er at det skal monteres lekeapparater for barn. I tillegg vil det bli etablert en trappeløsning fra Orkdalsveien opp til parken.  

– Dette er jo en fantastisk fin tomt og vi tror en ny omramming vil framheve det arkitektoniske smykket Thamspaviljongen faktisk er og bidra til enda mer oppmerksomhet for bygningen og historien, sier Oddmund Stenset.