NRK TV-aksjonen 2024 går til Barnekreftforeningens arbeid med å etablere familiehus for barn med alvorlig sykdom og deres familier. Søndag 20. oktober går vi sammen for små helter! 

– Dette valget av mottaker tror jeg vil bli svært godt mottatt av innbyggerne, og sammen med dyktige bøssebærere tar vi mål av oss til å sette ny innsamlingsrekord i år, sier Kai Roger Magnetun, som sammen med arbeidslederne for frivilligsentralene koordinerer den lokale aksjonen.

Gjeldende rekord er ikke så gammel. Den ble satt i fjor, da det kom inn over en million kroner i Orkland da inntektene gikk til organisasjonen Redd Barna.

Bøssebærere er fortsatt viktige

På selve innsamlingsdagen trengs det bøssebærere, og selv om mengden kontanter rundt om i de tusen hjem er blitt nærmest fraværende, er bøssebærernes besøk fortsatt den viktigste bærebjelken for å få inn penger til TV-aksjonen.

– I tida som kommer vil vi kontakte tidligere bøssebærere, men vi trenger også nye slik at vi er sikre på at alle i Orkland får besøk på innsamlingsdagen, sier Olga Irmina Ucinska, som for tiden deler jobben som arbeidsleder ved Orkanger frivilligsentral med Rachel Hammervik.

Her kan du registrere deg som bøssebærer og bli med på årets viktigste søndagstur!

– Det er mange måter å gi på, både gjennom Vipps eller overføre penger direkte til aksjonens bankkonto – og det kan du gjøre allerede nå, sier Hammervik, som presiserer at disse pengene også vil telle med i den kommunale giverstatistikken.

Ringedugnad med næringslivet

Det meldes allerede nå om planlegging av ulike lokale aktiviteter til inntekt for årets aksjon. I fjor samlet Meldal barne- og ungdomsskole inn nesten 77 000 kroner, mens Grøtte skole samlet inn 66 000, noe som viser at lokale aksjoner i regi av barn og unge har stor betydning. Flere skoler og barnehager vil engasjere seg også i år. 

– Vi vet også at kommune og næringsforening samarbeider om en felles ringedugnad til næringslivet. Ordfører, kommunedirektør og bedriftsledere møtes i fellesarealet på Amfi den 17. oktober for å ringe næringslivet om å gi penger til det gode formålet, sier Edel Therese Ysland, som er arbeidsleder ved Lensvik frivilligsentral.

Hun oppfordrer lokale arrangører som har aktiviteter den aktuelle søndagen om å donere hele eller deler av inngangsbillettene til årets TV-aksjon.    

Sammen for små helter

Årets aksjon har fått navnet Sammen for små helter. Når et barn blir alvorlig sykt, er det ikke bare barnet som rammes. Da rammes hele familier. I familiehusene som skal etableres for pengene som kommer inn fra TV-aksjonen, kan barn med alvorlig sykdom og familien deres bo sammen mens barnet er under behandling.

Her kan du lese mer om årets TV-aksjon