Endre Aspenes Jensen (16) kommer opprinnelig fra Lofoten, men fant for noen år siden veien til Fannrem. Mandag hadde han sin første arbeidsdag i Orkland kommune som lærling i byggdrifterfaget - og det som kommunens aller første noensinne. 

– Jeg er veldig glad i forskjellig arbeid og liker en variert arbeidsdag, hvor man ikke alltid vet hva som kommer til å skje, sier han entusiastisk. 

Foto: Jonas Olsen Withbro/Orkland kommune

– Bare vært positivt 

Jensen har tidligere fullført VG1 i bygg- og anleggsteknikk, men det var en spesifikk opplevelse som vekket interessen hans for byggdrifterfaget. 

– Jeg ble inspirert av vaktmesteren der jeg bor. Det virket som et artig yrke, og jeg fant ut at det var noe jeg ville prøve meg på, forklarer han.

Foto: Jonas Olsen Withbro/Orkland kommune

– Hvordan har første uka i Orkland vært? 

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot, så det har bare vært positivt, sier Jensen. 

– Nytt for oss 

Før sommeren ble det utarbeidet en opplæringsplan som ble godkjent, og da var det bare å sette i gang. Arbeidsleder/formann Vigdis Opøien er svært fornøyd med å ha fått 16-åringen på plass.

– Vi har aldri hatt en lærling i byggdrifterfaget før, så dette er helt nytt for oss også. Endre sendte en søknad og lurte på om vi hadde mulighet. Vi sjekket litt rundt, og det viste seg at vi kunne ha lærling siden én av våre ansatte har fagbrev, sier Opøien. 

Foto: Jonas Olsen Withbro/Orkland kommune

I Orkland er det i dag totalt 23 byggdriftere, fordelt på forskjellige lokasjoner. 

– Det har fungert veldig godt så langt, og jeg ser at Endre og kollegene har funnet en god tone. Han skal være her i tre år, og i løpet av den tiden er det en rekke kompetansemål han skal gjennom. Det blir sikkert også litt hospitering innenfor andre enheter i kommunen, sier Opøien.