Har du noen gang lurt på hvordan vi kan gjøre Orkland enda bedre for alle som bor her? Svaret kan ligge i det nye rådet for våre frivilligsentraler - en samling av kloke hoder som allerede er i gang med å styrke lokalmiljøet! 

Frivilligsentralene i Orkland har lenge hatt en drøm om å samle et rådgivende organ som kunne hjelpe til med å støtte og utvikle frivilligheten i vår kommune. Nå er denne drømmen endelig blitt virkelighet, og vi gleder oss til å se hvilke positive endringer dette vil føre med seg.

Her kan du lese mer om årets TV-aksjon

Tre frivilligsentraler – ett felles mål

Orkland har tre aktive frivilligsentraler: Orkanger og Krokstadøra frivilligsentral, ledet av Rachel Hammervik, Lensvik frivilligsentral, med Edel Therese Ysland som leder og Meldal frivilligsentral, der Odd Inge Sletvold har styringen. De tre daglige lederne jobber hver for seg i ulike deler av kommunen, men har i lang tid kjent på behovet for et tettere, mer organisert samarbeid—og ikke minst, en sterkere forankring i lokalmiljøet. Derfor ble idéen om et rådende organ født: et sted der innspill fra lokalbefolkningen kan tas direkte med inn i beslutningene som tas. Dette vil ikke bare bidra til en enda mer levende frivillighet, men også sikre at de lokale behovene alltid står i fokus.

Et råd for alle

Det nye rådet skal bidra til at frivilligsentralene blir enda bedre forankret i lokalsamfunnene våre. Rachel, Edel og Odd Inge er enige om at det er en stor styrke å ha flere "følere" ute blant folk, og de gleder seg til å samarbeide med et knippe engasjerte og dyktige mennesker som kjenner både by og tettstedene ut og inn. Med dette rådet på plass blir frivilligheten enda tettere koblet til de som bor her, og vi får flere stemmer med på laget når nye prosjekter skal formes.

Rådet hadde sitt første møte tirsdag 1. oktober, og planen er å møtes omtrent fire ganger i året i de ulike lokalene som frivilligsentralene disponerer. Rådsmedlemmene representerer mangfoldet i kommunen vår. De har ulik bakgrunn og kommer fra ulike tettsteder og grender. Dermed sikrer vi at hele Orkland er representert, og at frivilligheten kan blomstre fra kyst til fjell.

Sammen for et bedre lokalsamfunn

Med det nye rådet på plass, står Orklands frivilligsentraler sterkere enn noen gang. Vi ønsker de nye rådsmedlemmene lykke til med det viktige arbeidet de skal gjøre som støttespillere og rådgivere. Sammen kan vi skape et lokalsamfunn hvor alle føler seg sett, hørt, og inkludert. Så neste gang du ser at noe spennende skjer i nærmiljøet ditt—kanskje en dugnad, et arrangement, eller et nytt prosjekt—er det stor sjanse for at det har blitt til takket være de flinke folka i våre frivilligsentraler og det nye rådet. La oss heie på dem sammen, og se hva vi kan få til sammen!